Ramströms Bilbärgning förvärvar Arosbärgarna

021-126400

Jag heter Sammy och jag har varit ägare till Arosbärgarna sedan år 2012. Min resa startade när jag var 27 år gammal. Jag hade arbetat som bärgningsbilschaufför i två år, då jag fick möjligheten att ta över bolaget och köra det i egen regi i Västerås.


Det fanns redan ett väletablerat bärgningsföretag på orten, Ramströms bilbärgning och de hade haft majoriteten av marknaden sedan 50-talet, de låg i framkant med sina fordon, sin kompetens och den utrustning som krävdes vid större uppdrag, som tex tungbärgning. De hade byggt upp ett nätverk med både företag och privatpersoner under en lång tid och lyckats med det väldigt bra. Kunderna var återkommande, lojala och de hade ett stort försprång vid upphandlingar och företagsavtal.


Jag och mina kollegor stod nu inför en stor utmaning. Vi skulle vinna mark och även när majoriteten av de jag träffade eller pratade med skakade på huvudet, så höll vi fast vid vår plan, det var många som försökt och inte lyckats, men där resonerade vi annorlunda och även om jag var ny i en ledande position bestämde vi oss för att vi skulle röra om i grytan och bli det bästa bärgningsföretaget på orten. Det här var en utmaning men även en möjlighet för oss som företag och för branschen.


Vi bestämde oss helt enkelt för att vi skulle göra ett krafttag, leta efter svagheter i en redan fungerande verksamhet som Ramströms bilbärgning och vad som saknades på orten, vad kunde vi erbjuda som inte de kunde och vad efterfrågades på marknaden.


Vi kom en bra bit på väg och vi lyckades utveckla vår vagnpark, bygga upp vår kompetens och utvidga vår kundlista, vi tog plats och det kändes positivt, samtidigt som vi behövde vara lyhörda och inte klampa över ett koncept som var bäst för kunden.


Men resan blev allt annat än enkel, Ramströms bjöd på en motoffensiv som vi inte kunnat räkna med. Vi vann en ny kund och de tog två av oss, om de byggde ett nytt kuddsläp, så byggde vi ett bättre.


Vi hade samma driv och envishet, hela processen kan jämföras med ett partischack som pågick i över 10 års tid, med mycket frustration och sömnlösa nätter. Men det gjorde oss även fokuserade och målmedvetna, det fanns inga genvägar och det resulterade i att vi drivit varandras företag till framgång i både lätta och tuffa tider.


Tack vare varandra har vi kunnat erbjuda våra kunder kvalitet, service och kompetens, det som vi faktiskt strävat efter båda två och som är viktigast ute på våra vägar. Vi lyckades tillsammans med familj, kollegor och varandras tävlingsskalle, att bli två av landets bästa bärgningsföretag och det är vi glada, tacksamma och stolta över.


Idag har vårt företag växt och vi har även expanderat och tagit över ett kranbilsföretag, med fokus på lyfttjänster och transporter. Vi har ett stort ansvar gentemot kunder och branschen i sig.


Det vi tog över för 11 år sedan behöver fortfarande förvaltas och kräver sitt engagemang, något som jag känner att vi inte har tiden till idag på samma sätt då vi nu driver ett till stort företag, det har kommit till den punkt att jag vill sälja och lämna över stafettpinnen Arosbärgarna.


Vilka skall då ta över och förvalta det man har byggt upp? Vilka kan man lita på att de tar hand om våra kunder på samma sätt som vi gjort? Vilka har samma resurser och yrkesstolthet som jag och mina anställda alltid har haft?
Det viktigaste för oss är att våra kunder får den servicen de alltid fått.


Efter en del funderade så föll det sig naturligt, jag ville att Ramströms bilbärgning tar över Arosbärgarna. Jag vet med säkerhet efter alla dessa år som hund och katt att de kommer att vårda och ta hand om våra kunder på samma sätt som vi alltid gjort och att de kommer fortsätta utveckla båda företagen och att de kommer driva hela branschen framåt.


Ramströms bilbärgning var villiga att ta över stafettpinnen från oss och de kommer att förvalta det vi byggt upp och alla våra kunder kommer att få den hjälpen de är vana vid i flera generationer framåt.


Jag är tacksam över att Ramströms bilbärgning höll oss vakna och drivna och att vi tog varandra på målsnöret så många gånger att vi idag kan skratta åt det.
Schackpartiet är nu avslutat efter 10 år och det landade i ett gemensamt beslut som jag och familjen Ramströms känner oss otroligt glada över.


Övergången blev klar 2023-07-01.
Mvh Sammy.

Ramströms Bilbärgning om förvärvet

Vi i familjen ser positivt på övertagandet av Arosbärgarna.
Vi har varit två tuffa konkurrenter och det har gjort att vi är på tå
och vårdar våra kunder extra bra. Vi har samma syn på hur vi
behandlar kunder. Det är kul att expandera och att vi blir större.
Vi är inne på fjärde generationen och vi vill bevara vårt företag
och därför köper vi en kundstock. Vi är här för att finnas kvar,
säger Joakim Ramström.

Vad händer närmaste tiden hos Ramströms

Just nu förbereder vi oss inför vintern och ser till att vi har våra
fordon i ordning. Vi har börjat lackera och profilera fordonen vi tog
över i köpet av Arosbärgarna. Och vi ser fram emot att ta dom nya
fordonen i drift för att få en ökad kapacitet under vintern. Vi ser en
ljus framtid och räknar med att våra volymer förblir fortsatt höga
efter våran investering.

Bargningsfordon

Bärgning Mälardalen & Södermanland

Ramströms Bilbärgning hjälper dig med bärgning i Västerås, Eskilstuna, Arboga, Kungsör, Strängnäs, Sala, Fagersta, Köping & Enköping. med omnejd oavsett tid på dygnet!

Vägassistans i Mälardalen & Södermanland

Vi på Ramströms Bilbärgning har lång erfarenhet och hjälper dig dygnet runt med vägassistans! Kontakta oss om du är intresserad av att teckna vägassistans och bärgning hos oss. 

Tungflaksbargare

Transport i Mälardalen & Södermanland

Vi transporterar fordon och maskiner över hela Sverige! Läs våra recensioner eller lämna ett omdöme - Vi värderar er upplevelse högt!

Om Ramströms

Vi levererar mer än kunden förväntar sig. Dygnet runt årets alla dagar. Det familjära företaget. Med känsla för bärgning sedan 1955. 

Partners

För att vara så effektiva som möjligt och att alltid hjälpa till är samarbete en viktig del. Vi samarbetar med bärgare i stora delar av Sverige.

Miljöcertifikat

Vi på Ramströms Bilbärgning tycker att miljö är ett av de viktigaste, inte bara arbetsmiljö, men också vårt klimat och kommande generationer.

Såhär gör du för att kontakta närmsta lokala bärgningsfirma

Ring Ramströms - stadens lots på 021 - 12 64 00 - lämna ditt namn, reg.nr och din position, beskriv kort ditt problem. Våra bärgare försöker alltid lösa mindre jobb på plats, men var lugn om bilen behöver tas till verkstad och kanske till och med stanna; vi säkrar upp att fordonet lämnas till en bra lokal verkstad och kan rekommendera en bra biluthyrningsfirma, samt en bra lokal restaurang eller hotell vid behov mm. Ring alltid Ramströms - vi hjälper dig hela vägen & gör skillnad!

Ring RAMSTRÖM PÅ: 021-12 64 00

Vi bemannar alla vägar i Mälardalen & Södermanland såsom tex E18 & E20