Ramströms Bilbärgning förvärvar Arosbärgarna

Jag heter Sammy och jag har varit ägare till Arosbärgarna sedan år 2012. Min resa startade när jag var 27 år gammal. Jag hade arbetat som bärgningsbilschaufför i två år, då jag fick möjligheten att ta över bolaget och köra det i egen regi i Västerås.


Det fanns redan ett väletablerat bärgningsföretag på orten, Ramströms bilbärgning och de hade haft majoriteten av marknaden sedan 50-talet, de låg i framkant med sina fordon, sin kompetens och den utrustning som krävdes vid större uppdrag, som tex tungbärgning. De hade byggt upp ett nätverk med både företag och privatpersoner under en lång tid och lyckats med det väldigt bra. Kunderna var återkommande, lojala och de hade ett stort försprång vid upphandlingar och företagsavtal.


Jag och mina kollegor stod nu inför en stor utmaning. Vi skulle vinna mark och även när majoriteten av de jag träffade eller pratade med skakade på huvudet, så höll vi fast vid vår plan, det var många som försökt och inte lyckats, men där resonerade vi annorlunda och även om jag var ny i en ledande position bestämde vi oss för att vi skulle röra om i grytan och bli det bästa bärgningsföretaget på orten. Det här var en utmaning men även en möjlighet för oss som företag och för branschen.


Vi bestämde oss helt enkelt för att vi skulle göra ett krafttag, leta efter svagheter i en redan fungerande verksamhet som Ramströms bilbärgning och vad som saknades på orten, vad kunde vi erbjuda som inte de kunde och vad efterfrågades på marknaden.


Vi kom en bra bit på väg och vi lyckades utveckla vår vagnpark, bygga upp vår kompetens och utvidga vår kundlista, vi tog plats och det kändes positivt, samtidigt som vi behövde vara lyhörda och inte klampa över ett koncept som var bäst för kunden.


Men resan blev allt annat än enkel, Ramströms bjöd på en motoffensiv som vi inte kunnat räkna med. Vi vann en ny kund och de tog två av oss, om de byggde ett nytt kuddsläp, så byggde vi ett bättre.


Vi hade samma driv och envishet, hela processen kan jämföras med ett partischack som pågick i över 10 års tid, med mycket frustration och sömnlösa nätter. Men det gjorde oss även fokuserade och målmedvetna, det fanns inga genvägar och det resulterade i att vi drivit varandras företag till framgång i både lätta och tuffa tider.


Tack vare varandra har vi kunnat erbjuda våra kunder kvalitet, service och kompetens, det som vi faktiskt strävat efter båda två och som är viktigast ute på våra vägar. Vi lyckades tillsammans med familj, kollegor och varandras tävlingsskalle, att bli två av landets bästa bärgningsföretag och det är vi glada, tacksamma och stolta över.


Idag har vårt företag växt och vi har även expanderat och tagit över ett kranbilsföretag, med fokus på lyfttjänster och transporter. Vi har ett stort ansvar gentemot kunder och branschen i sig.


Det vi tog över för 11 år sedan behöver fortfarande förvaltas och kräver sitt engagemang, något som jag känner att vi inte har tiden till idag på samma sätt då vi nu driver ett till stort företag, det har kommit till den punkt att jag vill sälja och lämna över stafettpinnen Arosbärgarna.


Vilka skall då ta över och förvalta det man har byggt upp? Vilka kan man lita på att de tar hand om våra kunder på samma sätt som vi gjort? Vilka har samma resurser och yrkesstolthet som jag och mina anställda alltid har haft?
Det viktigaste för oss är att våra kunder får den servicen de alltid fått.


Efter en del funderade så föll det sig naturligt, jag ville att Ramströms bilbärgning tar över Arosbärgarna. Jag vet med säkerhet efter alla dessa år som hund och katt att de kommer att vårda och ta hand om våra kunder på samma sätt som vi alltid gjort och att de kommer fortsätta utveckla båda företagen och att de kommer driva hela branschen framåt.


Ramströms bilbärgning var villiga att ta över stafettpinnen från oss och de kommer att förvalta det vi byggt upp och alla våra kunder kommer att få den hjälpen de är vana vid i flera generationer framåt.


Jag är tacksam över att Ramströms bilbärgning höll oss vakna och drivna och att vi tog varandra på målsnöret så många gånger att vi idag kan skratta åt det.
Schackpartiet är nu avslutat efter 10 år och det landade i ett gemensamt beslut som jag och familjen Ramströms känner oss otroligt glada över.


Övergången blev klar 2023-07-01.
Mvh Sammy.

Ramströms Bilbärgning om förvärvet

Dark Body text - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer pretium accumsan ligula ut finibus. Sed ac risus in magna hendrerit bibendum facilisis tempor enim. Nullam porta metus nibh, nec varius ante dapibus vel. Vestibulum ex diam, scelerisque eget consequat nec, cursus sed elit. Nullam id sem non velit volutpat ultrices. Praesent lacinia purus eget hendrerit lobortis. Aliquam molestie sollicitudin rhoncus. In iaculis iaculis augue at pretium.

Vad händer närmsta tiden hos Ramströms

Dark Body text - Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Integer pretium accumsan ligula ut finibus. Sed ac risus in magna hendrerit bibendum facilisis tempor enim. Nullam porta metus nibh, nec varius ante dapibus vel. Vestibulum ex diam, scelerisque eget consequat nec, cursus sed elit. Nullam id sem non velit volutpat ultrices. Praesent lacinia purus eget hendrerit lobortis. Aliquam molestie sollicitudin rhoncus. In iaculis iaculis augue at pretium.

Bargningsfordon

Bärgning Mälardalen

Ramströms Bilbärgning hjälper dig med bärgning i Västerås, Sala, Fagersta, Köping & Enköping med omnejd oavsett tid på dygnet!

Vägassistans i Mälardalen

Vi på Ramströms Bilbärgning har lång erfarenhet och hjälper dig dygnet runt med vägassistans! Kontakta oss om du är intresserad av att teckna vägassistans och bärgning hos oss. 

Tungflaksbargare

Transport i Mälardalen

Vi transporterar fordon och maskiner över hela Sverige! Läs våra recensioner eller lämna ett omdöme - Vi värderar er upplevelse högt!

Om Ramströms

Vi levererar mer än kunden förväntar sig. Dygnet runt årets alla dagar. Det familjära företaget. Med känsla för bärgning sedan 1955. 

Partners

För att vara så effektiva som möjligt och att alltid hjälpa till är samarbete en viktig del. Vi samarbetar med bärgare i stora delar av Sverige.

Miljöcertifikat

Vi på Ramströms Bilbärgning tycker att miljö är ett av de viktigaste, inte bara arbetsmiljö, men också vårt klimat och kommande generationer.

Ring RAMSTRÖM PÅ: 021-12 64 00

Vi bemannar alla vägar i Mälardalen såsom tex E18 & E20

Ramströms Bilbargning AB

Brandthovdagatan 2
721 35 Västerås

Tel. HK 021 - 12 64 00

Kontakta oss: verkstad@ramstromsbilbargning.se

Orgnr: 556187-3737

Kontakta oss

Ramströms : 021-12 64 00

Ramströms Väst : 0221 - 121 21

Ramströms Syd : 016 - 13 02 02

Ramströms Nord : 0223-122 20

Ramströms Öst : 0171 - 271 71

Verkstad/ kontor 021-135100

Tjänster

Bilbärgning Tungbärgning Jourreparationer Däckjour Lyftkuddar Terrängbärgning Transporter Servicebil Jourbil Tungmekaniker

* ANGÅENDE GDPR Den nya lagen trädde i kraft 25/5-18 och här följer därför info. Viktigt att veta är att Ramströms Bilbärgning aldrig delar- eller säljer några kunduppgifter till tredje part. Vissa uppgifter sparas pga fakturering eller offerering, beroende på vilken typ av UPPDRAG som är aktuell. Meddela om du som kund önskar att dina uppgifter tas bort eller om du inte önskar något utskick från Ramströms Bilbärgning.